Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Bortom världen utanför
Isbn: 978-91-4350-099-8
Publisher: Bonnier Carlsen
Category:
Children's books Young adults
Accessible since: November 2011

E-book

Bortom världen utanför

Utanför kanske solen sken, hon hade bara skymtat den en gång, den där första dagen i mannens famn. Men det mindes hon inte. Kanske var det fortfarande natt. Dörren till jordkällaren var tjock, släppte inte igenom en strimma av ljuset utanför.

"Bortom världen utanför" är berättelsen om en flicka som växer upp i en jordkällare, i ett tillstånd av mörker och ständig hunger. Nästan alltid är hon ensam, men då och då kommer män till henne som talar i tungor och luktar surt av svett.    Så en dag kommer en pojke till källaren och ger henne ett namn: Sara. Han tar med henne till världen utanför, men också den är omringad av skarpa gränser, outtalade regler och en ny sorts ensamhet.      I hemlighet börjar Sara planera sin flykt – till en tredje värld. För visst måste det väl finnas något annat och mer, bortanför byn?"Bortom världen utanför" är en berättelse om världar avskilda med höga murar, om känslan av att inte passa in och om modet och viljan att ta sig vidare.    Debutanten Hedvig Anderssons språk är suggestivt, eget och oavbrutet spännande; en text som tar läsaren till oanade tankevärldar.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone