Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Aotearoa : Ett reportage om Nya Zeelands förlorade udde
Isbn: 978-91-7423-249-3
Publisher: Telegram Förlag
Category:
Society & Culture Travel & Holiday
Accessible since: November 2013

E-book

Aotearoa : Ett reportage om Nya Zeelands förlorade udde

Aotearoa är maoriernas namn för Nya Zeeland. Det långa vita molnets land. Två världar, två verkligheter. East Cape: Nya Zeelands östra kusthörn. Dessa skogar, branter och samhällen är även kända som Urewera, en plats med egna lagar, oskrivna regler och överlevnadsvillkor. East Cape var ett av de värsta offren för containerfartyget Renas oljeutsläpp hösten 2011, Nya Zeelands värsta miljökatastrof genom tiderna.

Aotearoa
är ett grävande resereportage om ö-rikets historia, folklore och kultur. Ett sökande efter gränsen mellan Nya Zeeland och Aotearoa: kulturellt, politiskt, litterärt och historiskt. Längs vägen får vi möta konstnärer, knarksmugglare, entreprenörer och lycksökare. De som kommit tillbaka till sin födelseby och de som är på väg bort. Igen. Som ett kretslopp.

Exklusivt bonusmaterial i e-boken:Paradiset blockerar vägen – Ett reportage om Samoa


Klas Lundström
, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas bestämde sig för att bli författare i tolvårsåldern och har sedan bokdebuten 2008 gett ut flera reportageböcker, bland annat om Indonesien, Amazonas, Östtimor, svensk guldindustri och döden.

Recensioner

”Boken har litterära ambitioner och berättelsen flyter fint.” Vagabond

”Mycket fakta på liten yta.” Kulturen

”Den är lättläst och ger inkännande porträtt av människoöden som författaren stött på, alltifrån entreprenörer till cannabissmugglare.” BTJ


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone