Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Cirkusflickan
Isbn: 978-91-3216-881-9
Publisher: B Wahlströms
Category:
Children's books 9-12 years History
Accessible since: December 2015

E-book

Cirkusflickan

Jag var sex år när min mamma sålde mig till en cirkus. Hon fick pengar till en varm yllekappa och ett par handskar i skinn.

Ellen bor med sin ensamstående och hårt arbetande mamma. Hon tillbringar dagarna nere i hamnen där hon balanserar på livsfarliga broräcken. En dag upptäcks hon av cirkusdirektören Madame Zenitha, som tvingar Ellens mamma att lämna ifrån sig sin dotter. Ellen kastas in i en helt ny värld, fylld av hårda träningspass, näst intill omöjliga cirkuskonster och ett ensamt och kringflackande liv. Men där finns också oväntade vänskaper, stora äventyr och spännande resor. Ellen kämpar för att finna sig till rätta och bär hela tiden med sig Madame Zenithas lögn att Ellens mamma faktiskt sålde henne till cirkusen.

Cirkusflickan gavs ut första gången 2010 och kommer nu i efterlängtad nyutgåva.

"Sorg, vemod och glädje blandas med lömska intriger och dramatik i Camilla Lagerqvists atmosfärrika, myllrande skildring." GÖTEBORGSPOSTEN

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone