Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Min barndom
Isbn: 978-87-1166-401-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: March 2017

E-book

Min barndom

En pojke föds 1868 i ryska Astrakan. Han växer upp med sin mor i yttersta fattigdom i Niznij Novgorod. Fadern dör tidigt, och pojken får bo hos sin mormor och morfar. Morfadern är hård, men mormodern är en fantastisk sagoberättare. Genom henne lär sig pojken, som en dag ska bli Rysslands populäraste författare, om ordens och berättelsens makt. 

Min barndom är den första delen av Maksim Gorkijs självbiografiska trilogi. Här får vi följa hans första tio år i livet. 

Följande delar är Ute i världen och Mina universitet. 

I originalöversättning av Ellen Wester

Maksim Gorkij var pseudonym för Aleksej Maksimovitj Pesjkov (1868-1936). Gorkij var en av de främsta företrädarna för den litterära socialrealismen i Ryssland och i hela världen. Innan han blev författare arbetade han som bland annat kökspojke och bagare, erfarenheter som han sedan använde i sina skildringar av arbete.

Författarnamnet ”Gorkij” betyder ”den bittre”.

”Det är inte ofta man läser 700 sidor och känner sig besviken över att någonting har tagit slut, men efter Maksim Gorkijs underbara trilogi så känns det just så.” 
Dagensbok.se


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone