Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for I arbetslivet: Kapitel 11 - Anställningsintervju
Isbn: 978-91-7723-545-3
Publisher: Vilja förlag
Category:
Education Society & Culture
Accessible since: January 2018

E-book

I arbetslivet: Kapitel 11 - Anställningsintervju

I arbetslivet är en lärobok i arbetslivskunskap för vuxna. Den här versionen består av bokens elfte kapitel, Anställningsintervju.

 I det här kapitlet vill vi

•                    visa en vanlig ansökningsprocess som inkluderar tiden före, under och efter en intervju

•                    låta deltagarna träna på intervjusituationer

•                    ge exempel på vanliga frågor under en intervju

•                    fokusera på betydelsen av det första intrycket en person ger

 

I det här kapitlet läser vi om Ali som har sökt två lediga tjänster och spänt väntar på svar. Han får ett negativt svar från en arbetsgivare och kallas till intervju av en annan. I Alis och Miriams klass tränar deltagarna på intervjusituationen och vi följer med Ali på intervjun. Faktatexterna handlar om det man bör känna till innan man går på en intervju. Vikt läggs vid att arbetsgivaren då får ett första intryck av intervjuobjektet. Vidare handlar kapitlet om hur man förbereder sig inför en intervju, vad man kan bli frågad om och vad man själv kan fråga om. Kapitlet ger också exempel på vad arbetsgivaren inte får lov att ställa frågor om under en intervjusituation. Användbara råd inför anställningsintervjuer ingår också.

I det svenska arbetslivet finns en mängd formella regler att förhålla sig till. Två av dem är i fokus genom exemplen i det här avsnittet: tystnadsplikten och plikten att meddela frånvaro.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone