Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Hustrun
Isbn: 978-91-7545-889-2
Publisher: Historiska media
Category:
Novels History
Accessible since: November 2018
Narrator: Marie Richardson
Length: 8 hours 29 minutes

Audiobook

Hustrun

Hustrun är den andra, fristående, delen i romanserien Fem pärlor till jungfruns krona.

Gertraud, köpmansdottern från Kalmar, är nu en vuxen kvinna – 18 år, om hon själv räknat rätt. Året är 1532 och Gertraud gifter sig med sin älskade. Det är moderna tider, de båda växlar ringar i kyrkporten istället för att bekräfta äktenskapet med sänglag och handslag som man gjorde förr. 

Under de närmaste åren kantas det unga parets liv av lust och kärlek men också av dramatiska händelser. I landet hopar sig orosmoln: hemliga grupper av män rör sig i skogarna, namnet Dacke hörs allt oftare i samtalen. Hoten splittrar familjer, den politiska kampen trampar rakt in i barns och kvinnors liv. 

I all hemlighet broderar Gertraud på hänget till jungfru Marias altare. Hon måste hålla löftet hon gav som barn.

Fem pärlor till jungfruns krona är en historisk romanserie om kvinnors liv och möjligheter att råda över sitt eget liv. Hustrun är den andra, fristående delen. 

Maria Gustavsdotter ger som alltid liv åt historien, den här gången svenskt 1500-tal. Med stor sakkunskap och inlevelse förs läsaren med till myllrande gatuliv, bedårande broderier och rykande eldstäder. Mycket var annorlunda men vissa saker förändras aldrig – vänskap och avund, kärlek och avsky, föräldraskap och oron för sina barn.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone