Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for En grönsakshandlares död
Isbn: 978-87-2630-065-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2019
Narrator: Thomas Engelbrektson
Length: 8 hours 27 minutes

Audiobook

En grönsakshandlares död

En man hittas död, dold bland ris i skogen. Den döde identifieras som Göte Fredriksson, enligt rättsläkaren är skadorna som kroppen har ovanliga, och svåra att identifiera, men det säkerställs att Fredriksson varit död i en veckas tid. 

Den unga kriminalassistenten Rune Hamberg har precis börjat arbeta på ett nytt fall, när han får order från högre upp att släppa allt och istället hjälpa den grupp som utreder ett mystiskt mord. Äntligen slipper han utreda krogslagsmål och småstölder, nu har han en chans att visa vad han går för. Från början följer poliserna handboken i hur mord ska utredas, men utredningen kommer inte framåt. Snart börjar mystiska saker hända, och när ytterligare människors liv hotas så tvingas polisen ta till nya metoder. 

"En grönsakshandlares död" utspelar sig i 1960-talets Umeå, i centrum av berättelsen står den nyblivna kriminalassistenten Rune Hamberg och det unga skrivbiträdet Eva Westin.
Åke Axelsson är en svensk författare. Utöver författarskapet har han tidigare arbetat som kriminalkommissarie.
Åke Axelsson är en svensk författare. Utöver författarskapet har han tidigare arbetat som kriminalkommissarie.
Fahlén, Hamberg och Hedström utreder svåra fall

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone