Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Fransosen
Isbn: 978-87-2677-575-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: March 2021

E-book

Fransosen

Av sin far fick Maj-Britt Nergård höra sägnerna om fransosen i Kärrgeten. Han som sades spela vackrare än Näcken och som enligt ryktet kunde förvandla sig till en björn. Fransosen kom från ingenstans. Han var det okända personifierat. Genom gediget detektivarbete kom Nergård den mystiske fransosen allt närmare. Och det visade sig att han nog inte var den övernaturlige vålnad som man i sägnerna målat upp. Faktum är att han bara var en helt vanlig man som sökte arbete, rättvisa – och kärlek.

I 'Fransosen' berättas historien om kolaren Jacques Mineur. Trött på den hierarki som bränt honom i Belgien övertygar han sin far att de ska ge sig av till Sverige. Det är ett beslut som ska komma att ändra familjens liv för all framtid.

Maj-Britt Nergård (1933-2017) var en svensk författare från Riddarhyttan i Västmanland. Hon har studerat både historia och litteraturhistoria i Uppsala. Flera av hennes böcker handlar om Bergslagen och hon har bl.a. skrivit en serie om vallonerna.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone