Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Lapplands stjärna
Isbn: 978-87-2665-432-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Social and cultural history Travel & Holiday Science Fishing & Hunting
Accessible since: March 2021

E-book

Lapplands stjärna

Under en resa till Norrland träffar författaren Hans Lidman norrlänningen Mikko som berättar för honom om sin olycka. Om den skatt han hittat för tjugo år sedan, men tappat bort och letat efter uppe på fjället sedan dess. Om Lapplands stjärna, det mest begärliga av de råämnen, korunder, som slipade blir till vackra rubiner och granater. Det värdefulla mineralet med det gåtfulla och fantasieggande namnet ...

I Lapplands stjärna berättar författaren Hans Lidman om sina naturupplevelser och människomöten uppe i det vackra norr. Boken består av en samling berättelser som Lidman samlat på sig under sina resor.

Hans Gustav Otto Lidman (1910-1976) var en svensk författare och fotograf. Lidman är mest känd för sina litterära naturskildringar och genreöverskridande författarskap där läsaren får följa med på hans vandringar och resor, fiskeäventyr och möten med många spännande människor.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone