Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Skampärlorna
Isbn: 978-91-8023-083-4
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2021

E-book

Skampärlorna

»Helt enastående bra. I Skampärlorna har Aline Lilja Gladh överträffat sig själv.« Agneta Norrgård, P4 Västernorrland 

»Bladvändare av hög klass. Har du inte läst denna grymma spänningsserie så gör det direkt.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips 

»En av de bästa böcker jag läst i år.« Jojjes bokbubbla

Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack.
Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.
Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp...
Skampärlorna är den tredje, fristående, delen i Örbyhus-serien. En spänningsroman om nattsvart skam, längtan och ett pärlhalsbands mörka historia. 

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. Skampärlorna är den tredje spänningsromanen i den uppmärksammade Örbyhus-serien, där Aline Lilja Gladh skildrar mörka mysterier i sin barndoms miljöer. Modernista ger samtidigt ut de två tidigare fristående böckerna i serien i pocket: Tändstickan och Änglaleken.

»En pärla inom spänningslitteraturen.« I min bokhylla 

»Spänningen håller dig i ett sådant fast grepp att du knappt är medveten om verkligheten runt omkring.« Kustboktanten 

»Men jisses vilken berättelse! En historia där du vaggas in i falsk trygghet för att sedan slungas ut i ovissheten igen.« Bokiversum 

»Välskriven och pulshöjande.« Evas bokhylla 

»En lysande spänningsroman.« Mina skrivna ordLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone