Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Selma och Sophie reser till Jerusalem
Isbn: 978-91-8901-956-0
Publisher: Votum Förlag
Category:
12 -15 years Children's books
Accessible since: October 2021

E-book

Selma och Sophie reser till Jerusalem

I slutet av 1800-talet utvandrade några bönder från byn Nås i Dalarna till Jerusalem. De trodde att Jesus skulle komma tillbaka. Selma Lagerlöf bestämde sig för att skriva deras berättelse och reste därför till Jerusalem tillsammans med sin reskamrat Sophie Elkan för att träffa bönderna. Boken kom sen ut i två delar 1901 1902 och fick titeln Jerusalem.

Genom brev hem till sin gamla skolklass i Landskrona får vi följa Selmas och Sophies spännande resa genom hela Europa till Orienten för att till slut nå resans mål, Jerusalem.  

Karin Dockson arbetar som illustratör och konstnär och har en bakgrund som grafiker/originalare på annonsbyrå. Har illustrerat flera barnböcker.     

Lena Carlsson är forskare och har skrivit flera böcker om Selma Lagerlöf. Fick region Värmlands litteratur stipendium hösten 2018.  

Karin Dockson och Lena Carlsson är skolkamrater från Landskrona och har tidigare gett ut boken Fröken Selma. När Selma Lagerlöf var skolfröken i Landskrona (2013).Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone