Jump to content
The library informs: På grund av byte av bibliotekssystem går det tyvärr inte alltid att låna e-böcker 27 september–7 oktober.
Cover for Hjältedåd
Isbn: 978-91-7515-377-3
Publisher: Kartago
Category:
12 -15 years Children's books 9-12 years Graphic novels
Accessible since: January 2022

E-book

Hjältedåd

"Flamman" är den 12-årige Folkes alter ego. En djärv och orädd superhjälte, alltid redo att gripa in mot brott och orättvisor. Flamman har fattat misstankar mot en okänd, brandgul Saab som setts köra runt i trakten. Stämmer ryktet att det finns några som kidnappar barn för att sälja dem? Flamman rycker ut för att lösa fallet.
Det är tidigt 1990-tal och det lilla brukssamhället plågas av nedläggningar och arbetslöshet. De vuxnas oro och frustration sipprar ned till barnen, och leder till rädsla för allt som är annorlunda. I handlingens centrum står en pojke med stort hjärta som inte tänker sluta bära sin hemmagjorda superhjältedräkt, oavsett vad hans mobbare och pappa tycker.
Daniel Thollin (f.1981) är serieskapare och illustratör och bosatt i Uppsala. Efter sin hyllade uppväxtskildring Jag minns varje slag, utgiven 2020, fortsätter Daniel Thollin att skildra utsatthet och mobbing ur barnets perspektiv. Hjältedåd utspelas i en annan tid, men likheterna med dagens Sverige är många.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone