Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Frihetstiden
Isbn: 978-91-7987-531-2
Publisher: Nypon förlag
Category:
Children's books 9-12 years History For emergent readers
Accessible since: February 2022
Narrator: Måns Westling
Length: 22 minutes

Audiobook

Frihetstiden

Sara är 12 år och bor med sin familj i ett litet soldattorp. Hennes pappa har förlorat ett ben i kriget mot Norge och på kvällarna samlas familjen runt elden för att lyssna på hans berättelse. 

Frihetstiden i Sverige varade mellan 1718–1722, och var en spännande tid då kungarna inte längre hade makten, utan riksdagen bestämde. Det fanns två politiska partier, hattar och mössor. Vetenskapen blev också allt viktigare och här får vi läsa om bland andra Carl von Linné och Anders Celsius.

I Nypons faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone