Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Varghunden
Isbn: 978-91-8960-573-2
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: April 2022
Narrator: William Wasberg
Length: 4 hours 42 minutes

Audiobook

Varghunden

I den kanadensiska vildmarken lever en flock vargar och den starkaste av dem är en vit hona – till hälften varg, till hälften hund. Den vita honan föder en kull valpar där bara en överlever: en valp som tidigt får lära sig att överleva på tuffa villkor. Honan och hennes valp blir omhändertagna av indianer och ungen får namnet Vitkäft. Men Vitkäfts ägare, Grå Bävern, blir lurad av en guldgrävare och tvingas lämna ifrån sig varghunden.

Guldgrävaren använder sedan Vitkäft till hundslagsmål, tävlingar där varghunden får slåss mot andra hundar för att guldgrävaren ska tjäna pengar. Vitkäft vinner nästan alltid, men i en kamp går det riktigt illa. I sista stund bryts striden av att en ung man, Weedon Scott, går emellan och Vitkäft räddas från döden.

Scott flyttar så småningom från vildmarken till civilisationen i den amerikanska södern och tar då med sig Vitkäft till ett helt annat liv, där nya äventyr väntar.

Varghunden ingår i Vibery Audiobooks serie Klassiker för barn. Precis som de andra böckerna i serien har den moderniserats och bearbetats av Martin Svensson.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone