Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Djävulen och det mörka vattnet
Isbn: 978-91-8023-038-4
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: June 2022

E-book

Djävulen och det mörka vattnet

Vald till en av årets bästa böcker av The Guardian, Daily Mail, Financial Times, The Independent & Amazon.com!

»Turton har hittat ett lysande recept för spänningsromaner, som dessutom låter sig varieras och får anrättningen att kännas som en nyhet för smaklökarna. Djävulen och det mörka vattnet är en roman som överraskar gång på gång och som håller läsaren i eggande ovisshet ända fram till det mörka slutet.« Betyg: 5 av 5 - Viktor Andersson, BTJ 

»Fullkomligt fängslande thriller.« New York Times Book Review

Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas ombord på ostindiefararen Saardam. Fartyget ska föra honom till Amsterdam där han ska avrättas för ett brott han kanske - eller kanske inte - begått. I sällskap har han sin lojala livvakt, Arent Hayes, som är fast besluten att bevisa sin väns oskuld. Bland de andra passagerarna finns Sara Wessel, en adelskvinna med en hemlighet.
Men fartyget har knappt hunnit komma ut på öppet hav förrän resan börjar förgiftas av djävulskap. En märklig symbol dyker upp på seglet. En död spetälsk tycks röra sig över däcken. Boskap dör i natten. Och dessutom hör passagerarna en fasansfull röst viska till dem i mörkret. En röst som utlovar tre oheliga mirakel, följda av en massaker. Onda krafter rör sig över fartygets däck och sakta men säkert får de resenärerna att vända sig mot varandra.
Med Pipps fängslad är det bara Arent och Sara som kan lösa mysteriet. En gåta som är kopplad till mörka hemligheter i passagerarnas förflutna - och som nu hotar att sänka fartyget och döda alla ombord.
I svensk översättning av Åsa Brolin.

STUART TURTON är en brittisk författare och journalist som bor med sin hustru i London. Hans första roman, De sju morden på Evelyn Hardcastle, hyllades av kritikerna och blev en bästsäljare både internationellt och i Sverige. Djävulen och det mörka vattnet är hans lika hyllade andra roman.

»Oemotståndlig.« The Guardian

»Otroligt uppfinningsrik.« Sunday Times

»Underbar.« Val McDermidLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone