Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Några dagar till
Isbn: 978-87-2833-770-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: August 2022

E-book

Några dagar till

Patience Botshelo är uppvuxen på landsbygden i Botswana, det land i världen som drabbats hårdast av aidsepidemin. Patience har varit sjuk i ett halvår när Anna Koblanck träffar henne för första gången.

När hon är som sjukast väger hon bara tjugoåtta kilo. Hon lämnas av sin partner, och hennes familj förbereder inför hennes död. Men Patience återhämtar sig mirakulöst nog, och lever därefter ensam med sin son i Selebi-Phikwe. Varje månad hämtar hon ut medicin, och varje natt oroar hon sig för vad som ska hända med hennes son om hon dör.

I Några dagar till beger sig Anna Koblanck till Botswana för att skriva om aidsepidemin och dess förödande effekt på individer och samhällen.
Anna Koblanck (1972) är en svensk journalist bosatt i Sydafrika. Sedan 2004 är hon Dagens Nyheters korrespondent i Afrika.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone