Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Rymdhästen
Isbn: 978-91-2717-783-3
Publisher: Natur & Kultur
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: August 2022

E-book

Rymdhästen

Rymdhästen är en originell och fantasifull berättelse med lika mycket realism som fantasteri.

BTJ

 

Alla på förskolan är redan två eller tre. Jiro är bara en. På en annan planet långt bort svävar Yx och har tråkigt. Äter sten. Ser solarna snurra. Men så hoppar hon in i sina kompisars farkost och landar i en konstig galax där hon i stället för att sväva dunsar rakt ner mot något grönt och mjukt. Allting har så konstiga färger. I öronen känner hon någonting, kan det vara det de kallar ljud?

Yx möter en varelse som har två ben och tio fingrar, en varelse som heter Jiro. Jiro visar Yx sin värld. När de andra rymdhästarna drar tillbaka till sin galax hakar flera barn och veckans vikarie på. Men Jiro och Yx stannar, de vill bara vara tillsammans.

En underfundig bok där vi får återkomma till samma förskola som iJag är sju djurochBlunda!Böckerna kretsar kring att vara med eller inte vara med, att vara i fantasin eller utanför den. IRymdhästenfår vi möta Jiro som inte riktigt hittar sin plats. Tills den dag då rymdhästen landar!

 

Elisabet Ericson gick ut programmet för illustration och grafisk design vid Konstfack 2015. Hon är bosatt i Stockholm och frilansar som illustratör. Hon debuterade medJag är sju djur 2018 och gav 2021 utKolla väskan! i samarbete med Ebba Forslind ochBlunda! som blev uppmärksammad och omskriven.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone