Jump to content
The library informs: Om du bara lånar böcker digitalt behöver du göra ett fysiskt lån ibland, annars kommer ditt lånekonto att tas bort efter två år. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du kontakta oss för hjälp.
Cover for Avgrunden
Isbn: 978-91-8018-551-6
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Novels
Accessible since: September 2022

E-book

Avgrunden

Del nio: Inga Svartdal.


Fylld av fasa bevittnar Inga hur styvdottern Gudrun störtar mot sin död från ladans höskulle. Och när husfolket strömmar till tvingas Inga till ett oerhört skådespel – ingen får ana att det i själva verket är hon som puttat ut stegen Gudrun stått på …
Trots att Inga handlat i självförsvar bär hon nu på en ny, tung hemlighet. Den sliter på hennes relation med Gudruns syster Sigrid, som är på väg att gifta sig med sin Torstein.
Slåtterkarlen Erling anar ugglor i mossen gällande Gudruns död och sätter press på Inga. Och mitt i allt detta upptäcker Inga att hon är gravid – med mördaren Björnars barn.

De tolv böckerna om Inga Svartdal följer henne genom livet – ett dramatiskt sådant, präglat av ett tvångsäktenskap fyllt av hat och svek, en gammal infekterad släktfejd och smutsiga hemligheter. Men parallellt med sorger och förödmjukelser får Inga också uppleva himlastormande, förbjuden kärlek och begär.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone